Organized Tours

 Delphoi

 Argolis

*click on the icon to see more

 

F.A.Q

1.  Why choose us?

2.  How do I meet you?

3.  Does the driver speak English?

4.  Is there any quarantee for your services?

5.  What are the cancelation requirements?

6.  Can I extend or customise my tour?

7.  Will I be charged if my flight is delayed?

8. Do you have baby seats in your vehicles?

 

PAY NOW

TRIPADVISOR

                                                                         

OUR PARTNERS

ΚΑΙΡΟΣ


Visitors

License

  Greek Tourist Organization License

 

 

 02.06.E.80.00.03905.0.1.

Επίδαυρος- Ναύπλιο - Μυκήνες

 

Ημερήσια εκδρομή (10ωρες)  Ναύπλιο - Μυκήνες - Επίδαυρος
 
Η συγκεκριμένη περιοδεία είναι μια από τις καλύτερες εκδρομές που οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν.
Ζώντας αυτή την εμπειρία θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα μέγιστα σε λιγότερο χρόνο.
Ξεκινώντας από το ξενοδοχείο σας νωρίς το πρωί κατευθυνόμαστε προς νότια κατεύθυνση, προς Πελοπόνησσο. Μετά από 1 ώρα οδήγησης σταματάμε για ένα καφέ και να βγάλουμε μερικές φωτογραφίες στον Ισθμό της Κορίνθουμ όπου
η θάλασσα χωρίζει  την κεντρική Ελλάδα από την Πελοπόννησο. Μετά από αυτή την γρήγορη στάση (20 λεπτά) οδηγούμε προς τα ανατολικά της Πελοποννήσου και μετά από 1 ώρα και 15 λεπτά είμαστε σε θέση να θαυμάσουμε την υπέροχο Θέατρο της Επιδαύρου. Η επίσκεψη και οι πιθανές παραστάσεις θα διαρκέσουν περίπου 1,5 ώρα. Στη συνέχεια, μετά από 20 λεπτά οδήγησης μπαίνουμε στην πόλη του Ναυπλίου, όπου έχουμε 2 ώρες ελεύθερο χρόνο για μια περιήγηση με τα πόδια στην παλιά πόλη. Στη συνέχεια μετά από οδήγηση άλλων 20 λεπτών, είμαστε έτοιμοι να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο και τις ανασκαφές ενός εκ των παλαιοτέρων (αν όχι το παλαιότερο) πολιτισμών του κόσμου, Μυκήνες. Η επίσκεψη στον χώρο θα διαρκέσιε1 ώρα και μετά από αυτό είμαστε έτοιμοι για το δρόμο της επιστροφής μας στην Αθήνα.
 
 
Λίγα λόγια για το Ναύπλιο - Επίδαυρο - Μυκήνες
 

                                                 Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Ανάμεσα στα σπουδαιότερα μνημεία της ελληνικής αρχαιότητας, το περίφημο θέατρο στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου, το καλύτερο και πιο φημισμένο του είδους του, συνδυάζει τέλεια την ακουστική με την κομψότητα και τις συμμετρικές αναλογίες, ποιοτικά μεγέθη που εξήρε ήδη τον δεύτερο αιώνα μ.Χ. ο ιστορικός και γεωγράφος  Παυσανίας. Κατά τη διάρκεια της συνολικής κατασκευής του ιερού του Ασκληπιού, το θέατρο κτίστηκε στη δυτική πλευρά στο τέλος της κλασικής εποχής, το 340-330 π.Χ.. Μέχρι τον τρίτο αιώνα μ.χ., φιλοξενούσε τη μουσική, το τραγούδι και  διαγωνισμούς θεάτρου. Κατά τη διάρκεια των Ασκληπιείων αγώνων, που λάμβαναν χώρα κάθε τέσσερα χρόνια την άνοιξη, μετά την γιορτή των Ισθμίων, καθώς και θεατρικές παραστάσεις στη λατρεία του Ασκληπιού. Στην ενδοχώρα της Επιδαύρου, με ήπιο κλίμα και άφθονα πηγαία ιαματικά νερά, είναι το ιερό του θεού ιατρού της αρχαιότητας και το σημαντικότερο θεραπευτικό κέντρο όλου του ελληνικού και ρωμαϊκού κόσμου. Θεωρείται η γενέτειρα της ιατρικής και θεωρείται ότι είχε περισσότερα από διακόσια ιαματικά λουτρά στην ανατολική Μεσόγειο. Τα μνημεία της είναι αληθινά αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης και μια πολύτιμη μαρτυρία για την άσκηση της ιατρικής στην αρχαιότητα. Σε αυτά αποτυπώθηκε η εξέλιξη της ιατρικής από τη στιγμή κατά την οποία η ίαση εξαρτιόταν αποκλειστικά από το θεό έως τη συστηματική καταγραφή περιστατικών και τη σταδιακή συγκέντρωση γνώσης και εμπειρίας που μετετράπει σε επιστήμη.

 

                        Μπούρτζι                                                                      Παλαμήδι

 

Ένα ιδιαίτερο μέρος, μυστηριώδες, ευλογημένο, γεμάτο φυσικές ομορφιές και πολιτισμό, για αιώνες, συνεχίζει να ανθίζει και να γοητεύει κάθε επισκέπτη. Το μέρος είναι αυθεντικό και αυτή είναι η μαγεία της αναζήτησης του κάθε οδοιπόρου που θα επισκεφθεί το Ναύπλιο. Ο γιος του Ποσειδώνα,  Ναύπλιος, έδωσε το όνομα και τη μνήμη του στην πόλη και ήταν ο πρώτος κρίκος στην αλυσίδα της μεγάλης πολιτιστικής ιστορίας του. Ίστορία που δεν φθάνουν τα 850 σκαλοπάτια του Κάστρου του Παλαμηδίου για την καταμέτρησή της. Η Νάπολη της Ανατολής », όπως την ονόμασε το Ενετικό ναυτικό. Πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας το 1828, με την άφιξη του Καποδίστρια και από τότε κρατά όλα τα παραδοσιακά του στοιχεία, ανέγγιχτα από το χρόνο. Το σημείο αναφοράς της πόλης, το Μπούρτζι συνεχίζει να κρατά ζωντανούς τους θρύλους. Μια πολυφωτισμένη παρουσία στον Κόλπο του Άργους, κάστρο κτισμένο πάνω στο μικρό νησάκι του Αγίου Θεοδώρου. Το φρούριο του Παλαμιδίου, το οποίο έχει διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση, είναι ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της βενετσιάνικης οχυρωματικής αρχιτεκτονικής. Ο λόφος του Παλαμηδιού, που παίρνει το όνομά του από τον ομηρικό ήρωα Παλαμήδη, δεν φαίνεται να είχε οχυρωθεί συστηματικά μέχρι τα χρόνια της δεύτερης Ενετοκρατίας. Η κατασκευή του φρουρίου  ουσιαστικά πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια των χρόνων του Βενετσιάνου Γενικού Προβλεπτή του Στόλου, Agostino Sagredo, 1711-1714, σημειώνοντας το φρούριο, όχι μόνο ως ένα σημαντικό επίτευγμα τόσο από πλευράς των οχυρώσεων της, αλλά και όσον αφορά την ταχύτητα με την οποία κατασκευάστηκε.

           

          Μυκήνες-Πύλή των Λεόντων                          Τύμβος του βασιλιά Αγαμέμνωνα

Μυκήνες, «Πλούσια σε χρυσό», το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, που πρώτος ύμνησε ο Όμηρος στα έπη του. Είναι το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα (~ 7000 π.Χ.). Το όνομά τους έχει δοθεί σε έναν από τους λαμπρότερους πολιτισμούς της ελληνικής προϊστορίας, το Μυκηναϊκό Πολιτισμό, ενώ οι μύθοι που συνδέονται με την ιστορία της, έχουν εμπνεύσει ποιητές και συγγραφείς κατά τη διάρκεια πολλών αιώνων, από τα ομηρικά έπη έως τις μεγάλες τραγωδίες της κλασικής εποχής.

 Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών περιλαμβάνει την τειχισμένη ακρόπολη και διάσπαρτα ταφικά και οικιστικά συγκροτήματα, τα οποία βρίσκονται κυρίως στα δυτικά και νοτιοδυτικά. Τα περισσότερα από τα ορατά μνημεία χρονολογούνται στη μεγάλη Η ακμή του κέντρου, 1350-1200 π.Χ.. Μεγάλα κυκλώπεια τείχη περιβάλλουν την ακρόπολη που έχει κάτοψη σχεδόν τριγωνική, η οποία είναι προσβάσιμη από τα βορειοδυτικά μέσω της διάσημης Πύλη των Λεόντων, το σύμβολο της δύναμης των Μυκηναίων ηγεμόνων.